De culinaire horeca blog

Drinken

Haal het maximale uit je bierbrouw pakket

Wanneer jij voor het eerst thuis bier gaat brouwen, dan is dit natuurlijk ontzettend spannend. Toch kan er, wanneer je keurig het stappenplan volgt weinig fout gaan. Ondanks het feit dat we vaak het gevoel hebben dat bepaalde dingen lastig zijn, is dit voor het brouwen van bier absoluut niet het geval. Uiteraard is het een ander verhaal wanneer je zelf ook de samenstelling en smaak moet bepalen, maar met een bierbrouw pakket is dit dus niet het geval! Wist je, dat je zelf tijdens het brouwen van bier nog iets anders kunt maken met de overblijfselen tijdens één van de processen? Zo kun jij dus het maximale uit je bierbrouw pakket halen, hoe gaaf is dat!

Brood bakken

Je zult jezelf vast afvragen wat het bakken van brood te maken heeft met het brouwen van bier. Toch hebben deze beide wel degelijk het één en ander met elkaar te maken. Wanneer je namelijk begint met het brouwen van bier, dan zul je in het eerste deel van het proces de mout moeten maischen. Tijdens dit proces gebeuren er allerlei zaken en wordt het wort gescheiden van de mout. Wat je dan overhoudt is bierbostel. Dit kun je vervolgens gebruiken om een brood van je bakken, een bierbostel brood welteverstaan.

Juiste apparatuur

Wil jij het maximale uit je bierbrouw pakket halen, dan is er niets zo belangrijk als een goede voorbereiding. Dit zorgt er namelijk voor dat je je geen zorgen hoeft te maken of je wel of niet door kunt. Heb je namelijk niet alles voor elkaar en blijkt dat je halverwege naar de winkel moet, dan kan dit het brouwproces verstoren. Zorg er dus voor, dat alvorens je begint je zeker weet dat je alles wat je nodig hebt in huis hebt. Wil je er zeker van zijn dat je niets mist, dan is het aan te raden te kiezen voor een kant en klaar bierbrouw pakket. Dan weet je zeker dat je niet alleen alle benodigde ingrediënten tot je beschikking hebt, maar ook de juiste apparatuur als een vergistingsemmer en thermometer.

Laten rijpen

Voor het optimale resultaat en perfecte zelf gebrouwen biertje, is een goede rijping op de fles essentieel. Doordat het bier nog verder optimaliseert terwijl deze in de fles zit, zal je zien dat wanneer je langer wacht, de smaken nog intenser zijn en volledig tot hun recht komen. Zorg er dus voor, dat wanneer je denk dat ze klaar zijn, je er altijd eerst maar één proeft, zodat je de rest nog kunt laten rijpen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *